Hailtheking’s Weblog

Protect Your Family— FinanciallY

Debat Anwar-Shabery

Saya terpaksa menilai sejujurnya, debat yang diadakan semalam. Anwar – Facts and Figures, Shabery – Hantam peribadi. Jelas Menteri penerangan gagal menjawab soalan terutama dar saudara Zulkifli, malahan tak paham-paham hujah DSAI bahawa – “bukan wang petronas yang kita nak kacau, tapi dana sedia ada dari Petronas. Shabery juga tak paham sangat ekonomi, adakah betul beliau kata kalau minyak tak naik, inflasi akan naik macam di Venezuela dan lain2. Bro, hari ni you naik minyak, esok harga barang semua naik tau.. Paham tak kaitan inflasi dengan kuasa membeli. Dengan RM1 berapa atau apa yang you boleh beli sekarang….

Nordin Kardi is worse- tak paham kaitan petronas dengan IPP. Intelektual?? nampak emosional sangat! Shabery pun OK lagi. Anwar lain la FRU dan polis tunggu dah kat luar

Johan Jaafar- I respect you, very mature dan tak macam aksi you dalam debat TV1 yang jelas berat sebelah.

Cadangan-

1) Buat la sambungan debat II, supaya boleh jelas lagi kaedah yang nak dipakai untuk turunkan harga minyak.

2) Buat la kurang2 2 jam, format saya ingat dah ok, tapi PLEEEEAAASSSEE no personal attack. Buang masa tau. Orang lagi menyampah dengan you.

3) Menteri penerangan tak layakkena tukar menteri lain, better Pak Lah. Sebab dia kan Menteri Kewangan I. Atau kalau takut minta menteri lain join.

4) Nordin Kardi please jangan jemput lagi.

5) Kasi TV 1 la broadcast, dan panggil economist dan ahli panel lain untuk discuss after the debate.

last sekali 6) bagi le can penonton (Rakyat) ask 2-3 question .

 

Wassalam

July 16, 2008 - Posted by | takaful |

2 Comments »

  1. Nordin Kardi-UUM (universiti umno malaysia)- balik baca buku dulu
    Datuk Saberry-1)tak paham soalan@blur
    2)cakap merapu2 dan berulang
    3)senyum tersengih atas pentas samada nak pohon simpati, cover line atau memang suka masuk TV

    Comment by yobdisini | July 22, 2008 | Reply

  2. anwar tetap no 1

    Comment by juliet | July 25, 2008 | Reply


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: