Hailtheking’s Weblog

Protect Your Family— FinanciallY

Keliru

Selalu kita dengar komen orang luar aka pelancong yang mai sini merungut, “Malaysians are very polite and sweet, but put them behind wheels and they automatically change to another person, vicious and dangerous”. Saya setuju juga, tapi pengalaman ke Mekah beberapa tahun dulu menunjukkan orang arab lagi dahsyat bawa kereta, siap lawan arus lagi. Lepas berjemaah di Masjidilharam keluar je jadi ganas bila bawa kereta. Heran juga psikologi manusia ni. Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita murder and suicide di Nibong Tebal. Sedih dan hairan jika kita fikirkan bagaimana seseorang sanggup mengambil nyawa sendiri, lebih dahsyat lagi membunuh anak sendiri. Apa dah jadi pada society kita ni? Kerajaan negeri tak patuh pada kerajaan pusat. Baca Perdana V6 problem, lagi tak jadi saya nak membelinya, ngeri tengok kos yang kena rakyat tanggung nak bayar repair kereta MB.Saya pun keliru. Siapa yang benar, siapa yang salah. Saya rasa rakyat pun keliru dengan keadaan sekarang. Inflasi bertambah,Jenayah pun bertambah. Tak tau lah apa nak jadi negara kita ni.

July 26, 2008 - Posted by | Life |

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: